25 Eylül 2012 Salı

Usta'ya Veda

 Yaşan bir değerini daha kaybetti bu ülke. Sahip olduğumuz hiç bir şeye sahip çıkamıyor, değerini çoook sonraları anlıyoruz ama... İş işten geçiyor her seferinde. Bir gün sabah uyandığımızda bir bakacağız çevremize hiçbir şey kalmamış elimizde, her şey yabancı, her şey başka bu ülkede.

Yolun ışıklarla dolsun, mekanın cennet olsun Neşet ERTAŞ. 
Hepimizin başı sağolsun.


Türkülerle büyüdüm ben!
Babam saz çalar benim. Ailemde ki herkes de türkü söyler. Kendimi bildim bileli böyledir bu. Eskiden hayat koşuşturmasının içine bu kadar dalmamış, daha fazla birbirimize zaman ayırıyorken, hemen hemen her haftasonu toplanırdık bizimkilerle. Yemekler yenir türküler söylenirdi. Ve biz çocuklar bu türküler eşliğinde oyunlar oynar, türküler eşliğinde uyurduk, anne-babalarımızın sesiyle.
Babam sayesinde sevdim ben türküleri. Ve bu uzun hava hep babamı hatırlatır bana. 
Seni çok seviyorum babacım! 

23 Eylül 2012 Pazar

Menekşeler

   Günaydın dostlar,




     Bu menekşeler benim için ilk çok renkli ve seccadelik etaminden daha küçük kareli işim. Sonunda bitti. Bir türlü bitirmek istemedim. Böyle bir şey işlemek çok hoşuma gitti ve bende tadını çıkardım.Ama henüz onu ne yapacağıma karar vermedim. Ya kendi kasnağıyla ya da farklı bir çerçeveyle duvarda yerini bulacak. 



   Bu arada rengarenk iplikler ve daha küçük count'lu kumaşlar o kadar hoşuma gitti ki hemen küçük bir alış veriş yaptım. Tuva yayıncılığın Bahçe ve Çiçek Motifleri kitabı, Keten işlemelik kumaş ve Renk renk iplikler. 

    
Bu da şimdiki işim. Halacığımdan hediye gelen minik çerçevelerim için. Bakalım bu saksıda hangi çiçek açacak. Renkler size ip ucu verdi mi?

   İyi pazarlar.