25 Şubat 2013 Pazartesi

DUKAN MACERASI...


    Uzunca bir ardadan sonra herkese tekrar Merhaba;
    Aslında tembel biri değil ama, iş birşeylere daha fazla zaman ayırmaya geldiğinde nedense hep blogumu 2.plana atıyorum. Burada paylaşabileceğim pek çok hikayem, ürettiğim bir sürü el emeği göz nurum, hem makinemde hem de  telofunumda onlarca fotoğrafım hazır duruyor. Ama gelin görün ki işte ben blog okumaya zaman buluyorum da bloguma yazı yazmaya... Malesef... Ama bunu değiştirmek için çaba harcayacağım. Söz veriyorum  :)


    Bahsedebileceğim bir çok şey var ama ben sizlere DUKAN DİYET'inden söz etmek istiyorum. Uzunca bir sürede bu konuda yazmaya devam edeceğim. Belki benim yazılarım bir kaç kişiyi etkileyebilir ve onlarında hayatlarında böyle bir değişikliğe yol açar. Neden olmasın ?

     Denemeden bilemezsin derler ya, bu güne kadar sustum hep, sadece araştırdım, okudum, deneyenlerle konuştum. Bunları yaparkende sevdiğim yiyecekleri ağzıma tıkıştırmaya devam ettim. 2ay süren bu sürecin sonunda eşimle birlikte bu diyetin bizim daha önce uyguladığımız pek çok diyete nazaran daha sağlıklı olduğuna, doğru uygulamayla istediğimiz kiloya düşebileceğimize ve diyet boyunca öğrendiklerimizi yaşam tarzımıza dönüştürebilirsek bunları tekrar karar geri almayacağımıza inandık. 23 Şubat 2013 Cumartesi gününü kendimize milat olarak belirledik ve o güne kadar canımız ne isterse, ne kadar isterse yedik, yedik, yedik. Bu süre içinde bazen o kadar abarttık ki sonuçta kilolarımıza 1'er kilo daha ekledik. :)
    Peki pişman oldum mu? HAYIR. İçimde hiç bir yiyeceğe karşı keşke yeseydim duygusunu hissetmiyorum. Diyete başlamadan 1 gün önce evde bu diyet süresince yiyemiyeceğimiz ne varsa topladım, onları evden uzaklaştırıp annemlere verdim. Elimin altında, gözümün önünde olmazsa, aklımda da olmaz mantığı yani. Gidip alış verişimizi yaptık. Yulaf kepeği, tatlandırıcı, yağsız et ve süt ürünleri, yumurta vs.



    VEE, Bugün 3. günümüz. Uzun süredir giydiğimde belimi sıkan pantolonumu rahatça üzerime geçirdim ve okula geldim. Karnımda o can sıkı şişkinlik duygusunu yada moral bozucu açlık hissini kesinlikle hissetmiyorum. Bunlarda insanın motivasyonunu son derece arttıran duygular.
    Sabah tartılmak istemedim. Çünkü benim atak dönemi sürem 4 gün. 4.günün sonunda sonucu öğrenmek istiyorum. Eşim ise atak dönemini 6 gün uygulayacak.
    Atak'da ne, neler saçmalıyor bu allah aşkına diyor olabilirsiniz. Ama dediğim gibi DUKAN hakkında sık sık yazılar paylaşacağım ve karar verme sürecimi, diyetin detaylarını, verdiğimiz kiloları :)), dikkat edilmesi gereken püf noktalarını, bazı kolay yemek tariflerini sizlerle paylaşacağım. Açılış için şimdilik bu kadar olsun.
Hoşçakalın.

Beni beklemeden daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, diyet hakkında çeşitli bilgiler, tarifler ve hikayeler bulabileceğiniz bazı site ve bloglardan örnekler:
http://www.dukandiyetitariflerim.com/
http://www.ilkayindukanlezzetleri.com/
http://edadukancan.blogspot.com
http://www.dukanella.com/
http://markakkb.blogspot.com/ (XXL'dan XS'a bir yolculuk hikayesi)
http://alevindukanyemekleri.blogspot.com/
http://www.dukan-ing.com/ (Öncesi-Sonrası hikayelerinin yer aldığı bir blog. Tam bizlik :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder