31 Ocak 2013 Perşembe

Ayva Reçeli Yaptım! Oldu :)

Hepinize merhaba;
Bu aralar malum yarıyıl tatilindeyiz ya evdeyim. 
Pek bi keyfime düşkünüm.
Sabahları evi toplayıp, günlük işleri hallettikten sonra,
Biraz puzzle keyfi...

 Biraz kanaviçe aşkı...


Derken bitiriyorum günleri. 
Ne yalan söyleyim şimdi,
evimde böyle uzuun zaman geçirmeyi özlemişim valla.


     Bu arada ayva reçeli yaptım salı günü. Benim ilk kez doğru dürüst yaptığım reçel oldu kendisi. Ve bu nedenle ilk reçelimin heyecanını sizinle paylaşmak istedim. Reçelde de ne var demeyin, pek çoğunuz bu işin ustası olmuş olabilirsiniz ama, benim gibi ilk kez deneyecek birileri varsa yardımcı olabilirim belki.
Gelelim tarifimize;

  • 1kg ayvayı kabuklarını soyup, minik minik doğradım. Benimkiler küp küp. İsteyen istediği gibi doğrayabilir. Doğradıklarımı limonlu suya attım ki hepsini hazırlayana kadar diğerleri kararmasınlar.
  • Limonlu suyun içinde ki ayvaların suyunu süzüp tencereye koydum. Ayvaların çekirdeklerini de göbek kısımlarıyla beraber ekledim. Bu kısmı ayva reçeline kırmızı rengini ve jöle kıvamını verecek. Ve 2 bardak suyla ayvalar yumuşayana kadar haşladım.
  • 5 bardak toz şeker, 15 tane karanfil, 3 adet çubuk tarçını yumuşayan ayvalara ekledim.
  • Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişti kendileri. Yaklaşık 1 buçuk saatten biraz daha fazla sürdü diyebilirim.
  • Sonrası mı, Reçelin içine attığım göbek kısmını çıkardım, reçelimi kavanozlara koydum ve her an yenmeye hazır olarak rafa kaldırdım :))
Afiyet olsun!


11 Ocak 2013 Cuma

Masal Kuşu Blogger'a Katıldı!

Herkese Merhaba;
2013 bir geldi pir geldi bizim eve. Ben yine hasta oldum, eşim yine kum döktü, uykusuz geceler geçirdik. Bu nedenle 2 haftadır sesimi duyuramadım sizlere. Ama bu arada öyle pek de boş durmadım hani. Fotoğraf makinesinde bir çok resim birikti. Ayrıca resmini çekemediğim şeyler de var. Sanırım bazılarını bu haftasonu sizlerle paylaşacağım.
Bu arada hatırlarsanız geçtiğimiz yaz oluşuturduğumuz Masal Kuşu Organizasyonu sizlere duyurmuştum. Web sitesi ve facebook sayfasından sonra şimdi de blogger'da bir sayfa oluşturduk. Blogger da birşeyler paylaşmak daha kolay ve keyifli oluyor benim için.
Bundan sonra Masal Kuşu'nun marifetlerini
 www.masal-kusu.blogspot.com sayfasından paylaşacağım.
Nehrin kıyısından ise kişisel blogum olarak kalmaya devam edecek.

Sevgili dostlarım, sizleri www.masal-kusu.blogspot.com sayfamızı ziyarete bekliyoruz.
 Sevgiyle kalın...