31 Mart 2012 Cumartesi

UZUN VEDA


   Daha dün bitirdim bu kitabı okumayı. Zaman zaman güldüren ama oldukça hüzünlü ve tamamen gerçek bir hikaye. Yazar Andrea'nın Alzheimer hastası kayınvalidesi ve tekerlekli sandalye'de yaşamını sürdüren kayınpederine bakıcılık yaptığı sırada yaşadıklarını anlatıyor. Kitabın içeriğinde Alzheimer hakkındaki pek çok gerçek ve tıbbı bilgilere de yer verilmiş.
   Bence mutlaka okunması gereken ve herkesin bu hastalığa bakış açısını değiştirecek bir kitap. Bir çok ödül sahibi olan bu kitap şu anda D&R'da kampayada. Fiyatı: 4TL.

NOT: Son günlerde sıkça post yayınlayamasam da yorumlarınızın hepsini okuyorum ve paylaştıklarınız için teşekkür ediyorum. 

15 Mart 2012 Perşembe

Ayıcıklı bebek hediyesi

    Onlarca fotoğraf çekip içlerinden eleme yapmak, kolaj haline getirip blogda yayınlamak ve hikayesini anlatmak benim en çok hoşum giden şey. 
    Bugün de aynısı oldu. Bu sevimli şeyleri minik bir bebeğe hediye olarak hazırladım. Galvaniz kovayı boyarken ayrı, hediyeleri seçerken ayrı, hepsini bir araya getirirken ayrı keyif aldım. Ama en çok fotoğraflarını çekmek hoşuma gitti. :)


       Galvaniz kovayı pon pon fırçayla boyadım ve ayıcığı peçeteden hamurla kabarttım. Yuvarlakları yine pon pon fırçayla yaptım.


       Sizce nasıl olmuş peki? 

Çok uzun olmuş yine bu ara :)



      Ama burdayım işte. Aslında hiç boş durmadım hep bir şeyler yaptım, bir yerlere gittim, bolca fotoğraf çektim vs.  Sadece sebebini havalara bağladığım bir yorgunluk, halsizlik var üstümde. Yani keyfim yok anlayacağınız. Bir de bitmek bilmeyen bir baş ağrım var. :( Neyse havalar ısınacak bahar gelecek ve her şey eski haline dönecek diyorum hep.

    Aslında bu fotoğraflar 8 mart'ta yayınlanması gereken bir post için çekilmişti ama kısmet bu güneymiş. 8 Mart'ta annemle beraber bir gün geçirdik ve çook yorulduk. Ama anne kız çok da eğlendik diyebilirim. İlk olarak Cumhuriyet meydanında düzenlenen "Bir el de sen ver" etkinliğine gittik. Ancak çok da hayal ettiğimiz gibi kalabalık değildi. Belki 100 kişi diyebiliriz. Buradan sonra bozulan moralimizi düzeltmek için soluğu Kahve Dünyasında aldık. Ve Sade Kahvelerimiz ve çikolatayla tekrar kendimize geldik.  Fuar'da ki ve Şirinyer'deki el sanatları sergilerini gezdik. En çok Ödemiş standındaki oyaları sevdik :) Uzun uzun anlatmak yerine bir kaç fotoğrafa ne dersiniz.






Veee! 10 marifet ve Anchor'dan hediyelerim geldi :) 
Bu akşam menekşelerimi işlemeye başlayacağım.

1 Mart 2012 Perşembe

Bahar ne zaman gelecek?

    Bahar ne zaman gelecek? Hayatımda ilk kez İzmir'de bir kış içinde 4.kez kar gördüm. Tamam İzmir'in en yüksek noktalarından birinde oturuyor olabilirim ama yine de garip geldi bana. Hava o kadar soğuk ki Salı günü yağan kar çatıların kenarlarında ve güneş görmeyen yerlerde buza dönüştü ve hala erimediler. 
     Bu sabah yine kar atıştırdı. Bu gün Mart'ın 1'i değil mi? Ve burası İzmir???

Resimler Salı sabahına ait. Yayınlamakta biraz geç kaldım ama :))