21 Ocak 2011 Cuma

Origami



      Herkese Merhaba! 
   Yaklaşık 1 yıl önce yapmıştım bu origami topunu. Sanırım kusudama diyorlar. Geçen gün 10 marifette tekrar görünce aklıma geldi ve sizinle paylaşmak istedim. Yapılışını bu linkte bulabilirsiniz. Ama ben kendime göre eklemeler yaptım tabi ki. Öncelikle kare bloknot sayfalarını kullandım bu çiçekleri yaparken. Hazır kesilmiş olduğu için çok kolaylık sağladı. Ve çiçeklerin ortalarına gümüş sim döktüm. Yine gümüş renkli kurdaleyi de ortasından geçirdim.  Her ne kadar fotoğraflardan belli olmasa da ışık vurdukça pırıl pırıl bir görüntüsü oluyor. Taşınırken biraz zarar görmüş ama kitaplığımın rafında hala çok hoş gözüküyor. Her gören bir kez elini atıp incelemeye başlıyor. Ve beklenen soruyu soruyorlar. "Bu hazır mı?" Ve ben cevap veriyorum "Hayır! Ben yaptım!" :))
Bu çiçekten 12 tanesi biraraya gelince yukarıdaki topu oluşturuyor.

2 yorum:

  1. bir de renkli kağıtlardan dene ortalarını da inci koy o zaman da çok güzel oluyor:) aynı soruyla bende karşılaşıyorum ve ben yaptım demek süper oluyor :)))))))

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldin benim gibi Yeni Gelin arkadaşım! Son zamanlarda tekrar denemek istiyorum bu toptan. Bu kez senin önerilerini de dikkate alacağım.

    YanıtlaSil