25 Aralık 2011 Pazar


  
    Herkese merhaba!
   Bugün annemle beraber annemin de üye olduğu Türk Anneler Derneğinin Alsancaktaki yerine gittim. Yeni yılla ilgili güzel dileklerin söylendiği minik bir parti yapıldı. Dernek başarılı olan ve maddi manevi desteğe ihtiyacı olan kız çocuklarının yanında oluyor. Onlara bursiyer değil kızlarımız diyorlar, kızlarda onlara manevi anne diyor.
   Orada hiçbir karşılık beklemeden daha çok kendilerinden veren, gözleri ışıl ışıl, kalpleri sevgi dolu, Atatürk'ün yolunda ilerleyen bir sürü anneyle tanıştım. Tek dileklerinin kızlarının haklarına sahip çıkan, kendi ayakları üzerinden durabilen, üreten ve saygı gören bireyler olarak yetişmesi olduğunu gördüm. Ayrıca gözleri ışık saçan, cıvıl cıvıl, başları dik, haklarını bilen, başkalarının haklarına saygı gösteren, çevresine  elinden geldiğince yardım eli uzatan, hedefleri olan onlarca genç kızla tanıştım. 
O kadar güzel şeyler yapıyorlar ki... Detaylı bilgiye derneğin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

   Bu arada şu an itibariyle yeni yıl çekilişimize katılım sonlanmıştır. Hediyem hazırlandı ve paketlendi. Şanslı kişiyi yarın belirleyeceğim. Kargo ise pazartesi yola çıkacak. Ben çok heyecanlıyım ya siz?
Çekilişe katılan arkadaşlarımın listesi. Hepinize katıldığınız için teşekkür ederim. 
  1. sezobigo
  2. emelden.blogspot.com
  3. meral sanatevi
  4. rengarenk daphne
  5. İlayda'dan hobiler
  6. cimcime
  7. evkuşu
  8. margazit
  9. Beyza sultanın dünyası
  10. marifetli peri
  11. Bir ayda masalı
  12. hayat cafe
  13. AFDMRW
  14. bir tutam kekik
  15. dilek
  16. aklımdan geçenler mideme düşenler
  17. gülnazaksu
  18. hobihuzur
  19. undenied
  20. tülin
Yarın görüşmek dileğiyle iyi geceler...

3 yorum:

  1. evladın kızı erkeği olmaz,anne ve babanın gözünde ,evlatlara tanınan hakların eşit olması gerek ki her birey mutlu sağlıklı başarılı olabilsin..hemen bakıcam bu siteye ,çok hoş paylaşım gerçekten..evet yarın açıklanıyor bekliyoruz bizde :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İlk kez böyle bir dernek duydum.İzmir yine kendi farkını koymuş.Kız çocukların haklarını korumak lazım ama ondan önce eşit haklara sahip olduklarını öğreterek büyütsek , daha iyi olmaz mı? Kız ,erkek fark etmez .Evlat evlattır , öenmli olan yetiştirmeyi becerebilmek galiba ...
    Siteye hemen bakacağım ,çalışmalarını çok merak ettim.inşallah güzel işlere imza atmayı başarırlar :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili hobi huzur ve düşlerimden inciler,
    Galiba bazı şeyleri eksik bırakmışım yazımda. Derneğin amacı feminist bireyler yetiştirmek değil kesinlikle. sadece sizlerinde dediği gibi ülkemizde kız olmak kadın olmak çok zor. Bizler şanslı olabiliriz belki ama malesef bir çok yerde 2.sınıf insan muamelesi görüyor hem cinslerimiz. Gençlerin bu durumun farkına varmaları ve insan olarak sahip olduğu haklarına sahip çıkmaları için çalışmalar yapıyorlar. Umarım sitesini incelemişsinizdir. Pek çok yerde şubeleri var. Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil