11 Şubat 2011 Cuma

Şeker Şeyler

    Her Egeli bizim gibi zeytini çok seviyor mudur bilmiyorum! Ama zeytinin faydaları artık herkes tarafından biliniyor. Ben bu faydalarına bir tane daha ekledim.
   Marketten aldığımız ve çok severek tükettiğimiz siyah zeytinlerin şeffaf plastik ve kırmızı kapaklı kutularını atmaya kıyamamıştım bir türlü. Aslında daha fazlalardı ama yaz sonunda halamla birlikte yaptığımız şeftali reçelini sıcak sıcak içlerine dökünce hepsi yamulmuştu. :) Ondan sonra aldıklarımdan bu kutular. Ben kutulara kutular bana baktıkça çok sevdiğim tatlı desenlerini dekupaj yapmaya karar verdim. Bir de uzun zamandır denemek istediğim puantiyeleri...
   Önce 4 kat zemin rengini boyadım. Sonra kestiğim resimleri dekupaj tutkalıyla yapıştırdım. En sonda puantiyeleri yaptım. 3 katta vernik attıktan sonra şimdi mutfağımda abur cubur şeyleri muhafaza ediyorlar. Beyaz üzerine kırmızı puantiye ve kırmızı üzerine beyaz puantiye... En sevdiğim projelerimden biri oldular. Mutfağımda resimler biraz karanlık çıktığı için balkonda çektim resimleri. Ama mutfakla daha uyumlu oldukları kesin.

Şeker tadında hafta sonları...

5 yorum:

  1. çok şirin saklama kutuları olmuş. Plastiği boyamak zor olmadı mı peki?

    YanıtlaSil
  2. çok güzel çalışmalar olmuş, puantiyeleri keşke ben de başarabilsem :) kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık... Çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  4. aynı zeytini yiyormuşuzzzzz
    ben de kutuları biriktirdim,ama ne yapsam diyordum:)))))
    nasıl tip boya kullandınız?
    iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  5. Ben zemini boyarken genellikle polisanın duvar boyası renklendiricilerini kullanıyorum. Hem daha hesaplı hemde kapatıcı özelliği diğer boyalara göre daha fazla. Plastiği ya da metali boyarken ilk katı biraz koyu atıyorum. Daha sonraki katlarda boyayı sulandırıyorum. Normal bir kıvamda olacak şekilde. Yaklaşık 4-5 katta kapanıyorlar. Puantiyeleri yaparkende biraz sabırlı olmak gerekiyormuş. Yavaş yavaş ve fırçanın ucunun kutuya değmesine izin vermeden. Yoksa puantiyenin ortasında bir delik oluşabiliyor. Sevgili fidoş bende bu kavonazlara yenilerini ekleyip büyük bir takım yapmayı istiyorum. Çok hoş duruyorlar çünkü.

    YanıtlaSil